در برخی از مدارس معلمان پایه های چهارم، پنجم، ششم به ارزیابی استعداد دانش آموزان در ۸ حوزه می پردازند. در نظام آموزشی دانش آموزان به رقابت تحصیلی با هم پرداخته اند.

آموزش و پرورش با برگزاری چند نمونه آزمون نظیر استعداد درخشان و نمونه دولتی سطح دانش آموزان را مطابق هوش طبقه بندی کرده و معیار برتری نسبت به بقیه دانش آموزان تعیین کرده است.

در این مقاله به معرفی کامل طرح شهاب، سایت طرح شهاب، فرم طرح شهاب و ثبت نام در این طرح خواهیم پرداخت. چنانچه در رابطه با این طرح سوالی داشتید، می توانید با مشاورین مرکز ما تماس حاصل نمایید و مشکل خود را حل نمایید.

طرح شهاب چیست؟

در اواسط بهمن ماه سال ۱۳۸۶ خبرهایی از اجرایی شدن ایده ای نوین به گوش می رسید که سر انجام از سال ۹۲ در برخی مدارس به صورت آزمایشی آغاز شد. تاکنون با حذف کامل آزمون وروردی پایه ششم به هفتم جایگزین آزمون تیزهوشان این مقطع شده است.

دانش آموزان بعد از پایه ابتدایی برای ورود به مقطع راهنمایی در مرحله اول با پذیرش در آزمون های ورودی مجوز ورود به مدارس نمونه دولتی را دریافت می کردند.

طرح شهاب به معنای شناسایی و هدایت استعدادهای برتر می باشد. طرح شهاب قصد ایجاد محیطی شاد و بدون استرس را دارد. برای ایجاد این طرح نیاز به جداسازی دانش آموزان نیست و آنها می توانند در مدارس عادی تحت نظر معلمان خود مورد ارزیابی قرار بگیرند.

به یکی از مزیت های این آزمون برای دانش آموزان می توان به ایجاد فضای رشد برابر اشاره کرد. در آزمون های سمپاد این حق نادیده گرفته می شود. دانش آموزان ابتدایی زیر نظر معلمان خود همواره از چندین وجه ارزیابی می شوند. از آنجایی که مقطع ابتدایی زیر نظر یک معلم است جمع آوری اطلاعات به آسانی صورت می گیرد.

هر ساله این آزمون در دو دوره متوسطه اول و دوم برگزار می شود.

سایت طرح شهاب همگام

ثبت نام طرح شهاب از سوی مدیر مدرسه و یا معلمان در سایت همگام انجام می پذیرد. آن دسته از افرادی که قصد نام نویسی در این طرح را دارند، ابتدا باید به مسئول مدرسه اطلاع داده و مدارک لازم را به آنها تحویل دهند.

برای وارد شدن به سایت همگام نیاز به یک رمز ورود است، این وظیفه مدیر مدرسه است که از قسمت مدیریت کاربران اقدام به دریافت رمز عبور برای هر یک از معلمان و دانش آموزان کند. در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کنید، باید به مدیر مدرسه اطلاع داده و رمز جدیدی را دریافت نمایید.

برای نام نویسی می توانید از طریق کلیک بر روی لینک سایت شهاب وارد بخش مربوطه شده و ثبت نام خود را آغاز کنید.

افرادی که قصد ثبت نام در جشنواره ها و مسابقات را دارند، می توانند در ادامه با نحوه نام نویسی آشنا شوند.

نحوه اجرای طرح شهاب

1.    طرح شهاب برای رشد تمامی دانش آموزان و کشف استعداد آنها طراحی شده است. این طرح توسطبنیاد ملی نخبگان با هدف ایجاد فضای آموزشی برابر در حال اجرا می باشد. طرح شهاب هر ساله از مقاطع چهارم، پنجم و ششم توسط معلمان شروع می شود.

2.    این ارزیابی می تواند به عنوانهدایت تحصیلی دانش آموزان قرار بگیرد و معلم موظف است علاوه بر تدریس دروس پایه به تکمیل فرم شهاب هم بپردازد.

3.    برای هر دانش آموز چک لیستی جدا تهیه می شود و مدیران، معاونان و معلمان ابتدا باید در دوره های آموزشی این طرح شرکت کنند، سپس به شناسایی استعداد دانش آموز در ۸ زمینه بپردازند و چک لیست را تکمیل کنند.

4.    این ۸ حوزه شامل حوزه های کلامی، ریاضی، هنری، فضایی، علوم تجربی، حرکتی، اجتماعی و دینی می باشد. در نتیجه تمامی این اطلاعات جمع آوری شده و به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال خواهد شد تا به پرونده سوابق تحصیلی دانش آموز اضافه گردد.

نحوه ثبت نام طرح شهاب

ثبت نام طرح شهاب مخصوص معلمان است و نیاز به اقدامی از سوی دانش آموز نیست. در ادامه می توانید نحوه نام نویسی را همراه با عکس مطالعه کرده و ثبت نام خود را تکمیل نمایید.

روش اولآدرس hamgam.medu.ir را سرچ کنید.

روش دومگزینه ورود را در بالا انتخاب کرده و در ادامه کدملی و رمز عبور مدیر را وارد کنید.

روش سوم:سرویس های سناد را لمس کنید.

روش چهارمگزینه بروز رسانی از سناد را انتخاب نموده، تا اطلاعات دانش آموزان به همگام منتقل شود.

روش پنجممراحل فعال کردن عضویت معلمان که باید از طریق مدیر اقدام پذیرد.

روش ششم: گزینه کاربر جدید را انتخاب کنید و نقش خود را تعیین کنید.

روش هفتم: اطلاعات معلم یا دانش آموز را وارد کنید و دکمه ذخیره را بزنید.

نوع کاربری را از میان گزینه های دانش آموز، معلم و در مرحله بعد نام شخص مد نظر خود را انتخاب کنید.

فرم طرح شهاب

  • در مراحل اول باید تمام ویژگی های شخصیتی دانش آموز را سنجیده و سپس باقی مراحل را طی کنید. این برآورد توسط معلم ارزیاب صورت می پذیرد.
  • معلمان ارزیاب دارنده فرم شهاب هستند که سوالات آن به سوالات آزمون رغبت و توانایی شبیه است. این فرم اعدادی از ۱ تا ۴ دارد که دانش آموزان بر حسب آن سنجیده می شوند. بر این اساس که عدد ۱ نشان دهنده این است، که رفتار خاصی در دانش آموز دیده نشده، یا عدد ۴ یعنی دانش آموز دارای همان رفتار می باشد.
  • در ادامه نمونه ای از جدول معلمان ارزیاب قرار داده شده است.

شاخص های سنجش استعداد

 

عدد ۱